Selecteer een pagina

9 oktober is het weer zover: de dag van de Ambtenaar 2.0. En wat moet je dan gaan doen? De dag biedt weer een programma die verschillende werelden combineert. Waar de altijd kritische Teun van de Keuken zich van de week nog afvroeg of de naam nog ouderwets was, bestaat er geen twijfel dat Ambtenaar 2.0 zich bevindt in de echte wereld. Voor de beginnende netwerkambtenaar tot de die hard: er is vanalles te vinden. Praktisch én abstract. Met andere woorden: keuzestress voor gevorderden. Daarom wil ik jullie vragen om mij te overtuigen: welke vijf workshops moet ik volgen. Hierbij al een voorselectie: mijn #de5vanA20. Wil jij ook een keuzen maken? Of tips nodig, schrijf je uiterlijk 1 oktober in voor de dag en tweet je eigen vijf met #de5vanA20

Eerste ronde

Ik twijfel tussen:

  1. Kies voor dromen | Durf te veranderen
  2. Van dikke stront naar vette shit
  3. Hoe past WhatsApp in webcare ven een gemeente

Het dilemma: kies ik voor het snel oplossen van een actueel probleem bij mijn werkgever (3) of kies ik voor inspiratie (1)? Ik neig naar de combinatie (2), want ondernemerschap vraagt om een praktische invulling van inspirerend werk.

 Tweede ronde

  1. Service Design en publieke vraagstukken: het stakeholderperspectief
  2. De netwerkende, digitale ambtenaar in beeld
  3. eStadslab: Praktisch aan de slag met doedemocratie
  4. Verken de trends van nu en de toekomst

Ik kan hier serieus niet uitkomen: praktische en leerzame workshops (1,2 en 3) waarin echt een nieuwe werkvorm wordt aangeboden. En natuurlijk trends: wie wil die nu niet horen?

Derde ronde

  1. Dordrecht aan Zet bij inrichten stad
  2. Sociale Media in de gemeentelijke praktijk
  3. Open die gemeentelijke portemonnee en doe er je voordeel mee

Ga ik voor inrichten van de openbare ruimte, voor praktisch klantcontact of toch voor ‘right to challenge’ en burgerbegroting? Ik vermoed het laatste.

Vierde ronde

Klinkt gek, maar hier ben ik heel makkelijk in. Ook al zou ik graag even bij Ynnnovate gaan kijken, kies ik hier voor: Met beeld meer maatschappelijke impact.

En dan ga ik druk op zoek om samenvattingen te krijgen van de andere workshops tijdens de borrel. Wat gaan jullie doen? Ik lees graag mee op #de5vanA20.

Wil jij dat ik voor jou bijhoudt wat de laatste innovaties in de overheid zijn? Dan mail ik jou maximaal twee keer per maand.

Een eZine die voorbij de hype gaat en je helpt bij een nieuwsgierige mindset. Je kan je afmelden wanneer jij wilt. Ik gebruik de opgeslagen informatie alleen voor dit eZine.

Je bent ingeschreven!

Share This