Selecteer een pagina

Dit boek is eigenlijk een must voor iedere sociale ondernemer! Combineer impact met je basisinkomen. Natuurlijk is geld verdienen belangrijk. Je moet immers ook brood op de plank krijgen. In eenvoudige taal en met heldere voorbeelden legt Ann Mei Chang in haar boek uit dat je dan echt niet je werkelijke doel hoeft te vergeten. De slimme vondst in haar model – waarbij ze onderscheid maakt tussen waardedoelen, impactdoelen en leerdoelen – is dat ze daarmee een manier weet te vinden om de verschillende belangen meetbaar te maken. Zo kan je als sociaal ondernemer voldoen aan de criteria van je belangrijkste sponsoren, aan de criteria van je profijtgroep én ook nog eens de salarissen uitkeren.

Ook voor overheden is dit interessante materie! Ik werk nu zelf al een paar jaar met een model dat overeenkomt met dit boek. Het is voor mij ondertussen heel gebruikelijk om alles te meten, testen en door te ontwikkelen. Ik merk dat het zorgt voor veel beter beleid, veel betere projecten en daarmee een heel gericht werken aan maatschappelijke baten.

Lijkt Lean impact je wat? bestel dan het boek via de link www.timaarts.nl/leanimpact.

Wil jij dat ik voor jou bijhoudt wat de laatste innovaties in de overheid zijn? Dan mail ik jou maximaal twee keer per maand.

Een eZine die voorbij de hype gaat en je helpt bij een nieuwsgierige mindset. Je kan je afmelden wanneer jij wilt. Ik gebruik de opgeslagen informatie alleen voor dit eZine.

Je bent ingeschreven!