Selecteer een pagina

Het Lukt Ons!

,

Met Het Lukt Ons! experimenteerde ik voor het eerst met lean start-up als model. Hoe kan je het Activiteiten en Kernen Budget (AKB) inrichten als een start-up? We begonnen met het maken van klantreizen, aannames en persona’s voor het succesvol uitvoeren van het hogere doel van het beleid. Daarna richtten we experimenten in om dit te toetsen. Dit klinkt erg wetenschappelijk, maar eigenlijk was het minder lastig dan je zou denken. Het hoeft helemaal niet 100% juist te zijn, maar daar moet je wel naar toe werken. Zo ontdekten we in drie maanden al dat we iets heel goed deden: we werkten aan empowerment van organisaties die jarenlang vastzaten in een gemakkelijke geldbron: subsidies. Dit maakte hen zo enorm kwetsbaar voor de politieke waan-van-de-dag en voorkwam dat zij zich gingen richten op werven van nieuwe donateurs, leden en vrijwilligers. Met een paar kleine maatregelen werd het mogelijk om al het goede werk weer zichtbaar te maken. Dit leidde uiteindelijk tot oprichting van www.buitengewoongilde.nl met hulp van het Oranje Fonds, de provincies Noord-Holland en Fryslân.

Wil jij dat ik voor jou bijhoudt wat de laatste innovaties in de overheid zijn? Dan mail ik jou maximaal twee keer per maand.

Een eZine die voorbij de hype gaat en je helpt bij een nieuwsgierige mindset. Je kan je afmelden wanneer jij wilt. Ik gebruik de opgeslagen informatie alleen voor dit eZine.

Je bent ingeschreven!