Selecteer een pagina

Met de introductie van scrum is er eindelijk een managementmethode die echt past bij de overheid. Scrum gaat namelijk uit van een complexe buitenwereld met veel stakeholders en belangenafweging. Het is een slimme en innovatie methode om snel te kunnen schakelen zodra de buitenwereld verandert. Toch blijft ‘implementatie’ vaak hangen op twee belangrijke pijlers. In dit stuk leg ik uit welke.

Waarvoor gebruik je scrum?

Scrum zorgt ervoor dat enorm complexe vraagstukken behapbaar worden. Het gaat uit van interactie tussen betrokkenen, waardoor er veel minder misverstanden ontstaan én veel meer samenwerking plaatsvindt. Bovendien is het makkelijker om begrip te krijgen voor andermans belangen en daar rekening mee te houden door steeds veilige verbeterstappen te nemen. En als een stap risicovol wordt geacht, dan verleidt de scrummethode je om een experiment aan te gaan zodat je een gevoel van onveiligheid kan toetsten op waarheid. Om dit te leren heb ik een korte workshop van een dagdeel samengesteld. In deze workshop wordt op toegankelijke wijze scrum uitgelegd en meteen geoefend met wat het inhoudt.

Twee voorwaarden voor implementatie

En in dat laatste zit de sleutel tot implementatie. Met een scrumopleiding leer je technieken en instrumenten. Hierdoor kan je theoretisch aan de slag, maar het echte werk begint pas als je met de praktijk aan het werk gaat. Scrum is vooral een kwestie van doen, waarbij je sterke analytische leiders hebt die zorgen voor de twee randvoorwaarden voor scrum:

  1. Veiligheid in een team, zodat vol vertrouwen experimenten aangegaan worden. Fouten zijn enorm leerzaam en daar moet ruimte voor ontstaan. Bovendien zal een goed team een fout in no time hersteld hebben. Sterker, waarschijnlijk wordt het project er alleen maar beter van.
  2. De leiding richt zich op het wegnemen van obstakels, zodat een team zich volledig richt op (door)ontwikkelen.

Deze twee zijn de gebruikelijke voorwaarden voor agile (scrum) leiderschap. En het liefst zou ik hier nog een derde voorwaarde aan toevoegen: wees geduldig. Scrum zet heel snel resultaten neer. Het is niet lastig om in de eerste week al enorme stappen te zetten en succesvol te zijn, MAAR het gaat echt niet zo zijn dat de lijn dat de dieperliggende problemen in twee weken opgelost zijn. Scrum vereist discipline, volharding en behoud van plezier in het werk. Daardoor is het onvermijdelijk dat er een zure appel komt waar je even doorheen zou moeten bijten.

Geïnteresseerd?

Van de week gaf ik een training aan adviseurs binnen een gemeente. Ik leerde hen de 12 basisprincipes van scrum en gaf ik hen enkele oefeningen om zelf aan de slag te gaan met scrum. Deze training heb ik al eerder gratis weggegeven. Deze vind je op slideshare. Wil je ook zo’n training volgen of heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Wil jij dat ik voor jou bijhoudt wat de laatste innovaties in de overheid zijn? Dan mail ik jou maximaal twee keer per maand.

Een eZine die voorbij de hype gaat en je helpt bij een nieuwsgierige mindset. Je kan je afmelden wanneer jij wilt. Ik gebruik de opgeslagen informatie alleen voor dit eZine.

Je bent ingeschreven!

Share This